Oud-Turnhout start met uitvoering van onderhouds- en energieprestatiecontract

Dankzij het onderhouds- en energieprestatiecontract realiseren beide lokale besturen de verduurzaming van hun patrimonium. De komende 15 jaar is de firma VMA NV verantwoordelijk voor de studie en implementatie van energiebesparende maatregelen, en ook voor het onderhoud van alle technische installaties in de betrokken gemeentelijke gebouwen. 

Vrijdag 21 juni 2024 • Eerste realisatie in Oud-Turnhout 

Deze week is de dakrenovatie van OC De Djoelen en het gemeentehuis gestart. De werken nemen zo’n vier weken in beslag en bestaan uit het plaatsen van extra dakisolatie en het vernieuwen van de dakbedekking. 

Gwen Verbeek, schepen van energie, verduidelijkt: “Na de materiaallevering en werfinrichting werd gestart met het zuiver maken van de bestaande dakbedekking. Dit is nodig omdat deze behouden blijft als dampscherm. Na de plaatsing van extra isolatie worden dak en opkanten waterdicht afgewerkt. Tot slot worden de dakoppervlakken voorzien van een tweede laag dakbedekking.” Het dak is zo klaar voor het plaatsen van zonnepanelen, één van de volgende maatregelen binnen de OEPC-overeenkomst. 

De werken vormen de eerste van vele maatregelen om een aanzienlijke energiebesparing van het patrimonium van de gemeente Oud-Turnhout te realiseren. 

VMA & vmanager ook opnieuw in de pers! https://www.gva.be/cnt/dmf20240621_92733914 bron: GVA